Shortski VLC - 8 tot 13 maart 2024

entry image

Shortski VLC - 8 tot 13 maart 2024

Geachte confraters,
Beste wintersporters,

 

Hoe meer het zomerse gevoel aan het afnemen is, hoe sterker het verlangen naar de sneeuw opborrelt… Reeds voor de 9e keer organiseert de Vlaamse Conferentie een gezellige shortski, deze keer van 8 tot en met 13 maart 2024. Om de traditie in ere te houden, bieden we u dit jaar opnieuw een mooi pakket aan om 4 dagen te kunnen genieten van ski, sneeuw, culinaire hoogstandjes en après-ski.

 

Op vrijdagavond 8 maart 2024 vertrekken we richting het Oostenrijkse Sölden, een sneeuwzeker gebied tussen enkele bergen boven de 3000 meter:

Er zijn weinig skigebieden in de Alpen die zo veelzijdig zijn als de Ötztal Arena in Sölden. Twee gletsjers, authentieke én extreem grote restaurants, FIS wedstrijden, grote evenementen, paaldansclubs en een bruisende après-ski in Sölden zorgen ervoor dat je je geen seconde hoeft te vervelen. En, je kunt er ook nog prima skiën!

Sölden is dankzij de gletsjers een zeer sneeuwzeker skigebied. Met 70 km aan blauwe pistes is er meer dan voldoende variatie voor beginnende skiërs, rustige tochten en zou ook de voorzitter meer dan één piste veilig naar beneden kunnen😉 Gevorderde skiërs kunnen zich uitleven op de FIS-afdaling of de ‘Big 3’ tocht volgen waarbij je langs de drie hoogste toppen van de Ötztal Arena glijdt.