Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Geachte leden en confraters,

 

Op donderdagmiddag 21 januari 2021 organiseert de Vlaamse Conferentie haar volgende permanente vormingsmoment van dit gerechtelijk jaar.

Wij zijn vereerd om Professor Dr. Diederik Bruloot (UGent) als spreker te mogen verwelkomen.

 

Hij zal u een uiteenzetting geven met als titel:

“Na drie jaar hervormen in het ondernemingsrecht: wat blijft er nog over van de contractvrijheid en andere fundamenten?”

 

Het Belgische ondernemingsrecht is de voorbije jaren aan een sneltreinvaart hervormd. Prof. Dr. Diederik Bruloot (UGent), een gereputeerd spreker en auteur, geeft u een overzicht van de belangrijkste hervormingen en wat die ondertussen hebben teweeggebracht.

Wat blijft er bv. nog over van fundamentele principes zoals de contractvrijheid en de uniciteit van het vermogen? Graag gaat Prof. Dr. Bruloot hierover met jullie online in gesprek.

Komen onder meer aan bod:

  • De (nieuwe) bewijswaarde van de factuur
  • Diverse toepassingsproblemen m.b.t. het nieuwe ondernemingsbegrip (bestuurders, KBO, insolventie, bevoegdheid ondernemingsrechtbank …)
  • Inschrijvingsgplicht bij de KBO
  • De maatschap in het nieuwe ondernemingsrecht

 

Gelet op de geldende corona-maatregelen is het momenteel nog steeds onmogelijk om een fysieke bijeenkomst te organiseren, reden waarom de permanente vormingsmomenten voorlopig zullen blijven doorgaan via Webinar. Uiteraard volgen wij de situatie nauwgezet op.

Zij die zich inschreven, zullen hiervoor de nodige details ontvangen daags voor (uiterlijk de ochtend van) het evenement.

Opgelet: dank om, voor de toekenning van de juridische punten, niet in te schrijven met een algemeen e-mailadres (bv. “info@…”) zodat wij u kunnen identificeren.

 

Samengevat:

Wanneer?        Donderdag 21 januari 2021 van 11:30 uur tot 13:30 uur

Hoe?                 Webinar

Prijs?                 35 EUR voor leden, 45 EUR voor niet-leden

Twee juridische punten werden aangevraagd bij de Orde van Vlaamse Balies.

 

Inschrijven gebeurt, zoals steeds, door een ticket aan te kopen op deze pagina.

Wij hopen dat u in grote getale aanwezig zal zijn!

 

De VLC