Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Geachte confraters,

 

Op donderdagmiddag 12 mei 2022 organiseert de Vlaamse Conferentie een Webinar met als titel ‘Een juridische blik op cyberveiligheid en cyberverzekering ‘ (12:00-14:15 uur).

 

De COVID-pandemie heeft vele ondernemingen gedwongen om nog sterker in te zetten op digitalisering en de online (markt)omgeving. Die digitalisering kent een aantal uitdagingen. In deze sessie bekijken we het veel besproken topic van cyberveiligheid vanuit een juridische invalshoek. De verdergaande digitalisering legt als een van de pijnpunten een groeiend aantal cybercrime-gerelateerde feiten bloot.

  • In een eerste deel van de uiteenzetting zetten we daarbij de juridische principes omtrent cyberveiligheid uiteen, en gaan we dieper in op de vraag hoe ondernemingen zich proactief kunnen trachten te beschermen tegen cyberaanvallen.
  • In een tweede luik bekijken we in detail het groeiende fenomeen van de cyberverzekeringen, waarbij we stilstaan bij de juridische uitdagingen hieromtrent, dit aan de hand van concrete voorbeelden.

 

Het opzet van de webinar is om een praktische toelichting te geven met voorbeelden uit de dagdagelijkse praktijk.

 

Spreker: Antoon Dierick specialiseert zich in de juridische aspecten van de informatiemaatschappij. Hij adviseert cliënten omtrent een brede waaier aan IT- en data-gerelateerde zaken, (online) consumenten- en ondernemingsrecht. Hij startte zijn stage bij MDP Advocaten (Gent) in 2009 en tussen 2010 en 2017 werkte hij als advocaat in een internationaal advocatenkantoor te Brussel. Daarna werkte hij drie jaar als general counsel in een internationaal IT-bedrijf. Sinds 1 januari 2020 is hij opnieuw actief als vennoot bij MDP Advocaten. Antoon specialiseert zich in het opstellen en onderhandelen van een brede waaier aan IT-, privacy- en andere commerciële overeenkomsten, in business-gerichte adviesverlening en in geschillenvoorkoming en -beslechting. Antoon is de auteur van diverse bijdragen over IT, data & privacy en kansspelen en geeft regelmatig voordrachten over deze onderwerpen.

 

Datum en locatie:
Donderdag 12 mei 2021 van 12:00 tot 14:15 uur
Via webinar

Prijs:
50,00 EUR voor leden
60,00 EUR voor niet-leden
gratis voor stagiairs

Inschrijving:
Via deze pagina op de website
Inschrijvingen worden afgesloten op 12 mei 2021 om 09:00 uur

Erkenning:
Er werden 2 juridische punten aangevraagd de OVB