Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Geachte confraters,

Beste winstersporters,

 

Na een soms bevreemde zomervakantie met enkele reisbeperkingen – en rekening houdende met coronamaatregelen (zie toelichting infra) – maken wij ons toch op voor onze jaarlijkse wintertraditie. Eind januari 2021 organiseert de Vlaamse Conferentie opnieuw een shortski. Na de vele goede reacties vorig jaar bieden we u dit jaar opnieuw 4 skidagen aan, zodat we wat langer van de sneeuw kunnen genieten aan een scherpe prijs.

Op vrijdagavond 22 januari 2021 vertrekken we naar het Oostenrijkse Galtür/Ischgl. Het hotel is gelegen in Galtür, net naast de pistes en met de skibus sta ja op 15min in het nog grotere skigebied van Ischgl.

 • Ischgl beschikt met de Idalp over een extreem sneeuwzeker plateau en behoeft verder weinig uitleg: zowel de skipistes als de sfeer is er top.
 • Ook de omliggende gebieden in het Paznauntal zijn zeker de moeite waard zijn. Zo is Galtür erg sneeuwzeker, mede door de hoogte tussen 1580 en 2300 m. Silvapark, het skigebied van Galtür, is een vrij compact gebied met enkele leuke pistes voor beginners. Ook gevorderden vinden hier voldoende rode en zwarte pistes om 1 à 2 dagen te skiën.

Kortom, een prachtig aanbod! Galtür ligt in het uitgestrekte skigebied rondom Ischl, waarvan de skipas is inbegrepen. Met zo’n 350 kilometer aan pistes is het skigebied van Silvretta Arena een paradijs voor ski- en snowboard liefhebbers. Het gebied bestaat uit de dorpen Ischgl, Samnaun, Galtür, Kappl en See en staat ook bekend als het tweelandengebied tussen het Oostenrijkse Ischgl en het Zwitserse Samnaun (waar je na de “duty free run” ook even kan shoppen). 90 % van de pistes ligt boven de 2000 meter, wat veelbelovend is voor goede sneeuwcondities. Voor snowboarders heeft Ischgl een halfpipe en een funpark, Boarders-Paradise genaamd. Ook beginners vinden vele brede pistes om de eerste passen op de sneeuw te zetten. Voor de carving- of tourfreaks is er zelfs een speciaal carving traject uitgezet.

Wie ski- of snowboardmateriaal zou huren, kan terecht in de skiverhuur vlak naast het hotel.

Uiteraard kan iedereen genieten van het heerlijk eten op en langs de piste, of zich wagen aan de befaamde après-ski (https://www.snowplaza.nl/oostenrijk/ischgl-samnaun-silvretta-arena/).

***

Het vertrek is voorzien in Gent op vrijdagavond in een slaapbus (zetels gaan ‘s nachts volledig plat), en na vier dagen skiën komen we op woensdagochtend terug aan in Gent, volledig ontspannen en uitgerust voor een kortere werkweek.

We verblijven in Hotel Wirlerhof of Almhof ****. Het hotel ligt haast op de piste, en biedt ook een zeer vlotte verbinding naar Igschl (starthalte = altijd plaats en rit van 15 min). Het verblijf is op basis van half pension (inclusief extra ontbijt bij aankomst). U wordt culinair verwend met onder meer een zeer uitgebreid ontbijtbuffet met biohoek, en ’s avonds een 4-gangen keuzemenu met saladebuffet.

Na een vermoeiende skidag kan u ook lekker relaxen in het uitgebreide wellnessgedeelte van het hotel, met o.a. zwembad, sauna’s, baden en whirlpool. Tegen betaling kan u ook genieten van het solarium, massages of een schoonheidsbehandeling. Het hotel heeft ook een gezellige bar.

We hopen jullie deze winter op de piste te mogen verwelkomen, en kijken al uit naar de vele verhalen tijdens de après-ski!

Voor vragen (bvb. boeking als niet-lid of zonder skipas) of extra toelichting kan u ook terecht bij mr. Stijn Vandamme (stijn.vandamme@ldr.be).

Let op: we hebben 16 plaatsen gereserveerd tot en met 22 september 2020, en tijdig inschrijven voor 22 september 2020 was noodzakelijk voor de extra korting. Leden kunnen momenteel nog inschrijven aan 560 EUR.

 

***

Praktische info:

* Prijs: 560 EUR per persoon (leden)

* Vertrek: vrijdagavond 22 januari 2021, om ca. 18u30 aan de carpoolparking in Merelbeke.

* Terugkeer: woensdagochtend 27 januari 2021 (geschatte aankomsttijd ca. 7u à 7u30 ‘s morgens)

* Verblijf in 1/2 pension, met ‘s ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds een uitgebreid diner.

Inclusief: busreis in comfortabele slaapbus, alle overnachtingen, hotel in half pension (exclusief dranken), 4-daagse skipas, ontbijt bij aankomst, kamer tot 10u op laatste skidag (maaltijden inbegrepen, nadien douchegelegenheid voorzien voor vertrek), en de deskundige begeleiding door de Vlaamse Conferentie 😉

Exclusief: skimateriaal (zelf mee te brengen, hetzij te huren of ter plaatse via de organisatie 95 EUR volledige skiset/105 EUR volledige snowboardset), eventuele skiles (ter plaatse te boeken), annulatieverzekering (17 EUR pp.), ongevallenverzekering (15 EUR pp.).

 

***

Belangrijke info in verband met corona

1. De Vlaamse Conferentie is helaas niet helderziend, maar hoopt op een probleemloze reis. Dit belet niet dat we vooraf graag duidelijke informatie willen meegeven over de eventuele annulatie van de reis:

De annuleringsvoorwaarden blijven behouden zoals de voorbije jaren, en zijn van toepassing als u zelf de reis annuleert (lees: met annulatieverzekering kan dit in een bepaald aantal omschreven gevallen, mits u zelf deze verzekering afsloot). Dit geldt enkel voor wie dergelijke verzekering afsloot.

Indien de reisorganisatie de reis annuleert, deelt de organisatie mee dat een volledige terugbetaling wordt voorzien (ongeacht of u zelf een annulatieverzekering afsloot). Ze werken niet met tegoedbonnen of vouchers. Er zal enkel geen terugbetaling zijn van het bedrag voor de annuleringsverzekering voor wie deze had afgesloten, nu dit risico ingaat na boeking.

De Vlaamse Conferentie verbindt zich om de ontvangen terugbetalingen integraal terug te storten aan de deelnemers in geval van annulatie, mits de reis door de reisorganisatie werd geannuleerd. Bij inschrijving aanvaardt u dat de Vlaamse Conferentie niet gehouden is tot andere schadevergoedingen.

 

2. Ischgl was vorige winter vrij hard getroffen door corona, reden waarom er dit jaar extra aandacht gaat naar voorzorgsmaatregelen. Hieronder vindt u de lijst van maatregelen die op 21 augustus 2020 werden bekend gemaakt:

Ischgl is ieder jaar een van de eerste geopende niet-gletsjer skigebieden in Oostenrijk. Ischgl wil dit jaar op 26 november openen en hebben hun coronamaatregelen voor komende winter bekend gemaak. In overeenstemming met de momenteel geldende wettelijke vereisten hebben Ischgl en Samnaun een uitgebreid pakket maatregelen ontwikkeld. De maatregelen dienen de gezondheid en veiligheid van alle gasten, medewerkers en de lokale bevolking te waarborgen:

 • Op verschillende plaatsen in en rond het skigebied worden duidelijk informatieborden geplaatst;
 • Bij de aankoop van een skipas krijg je een multifunctioneel doek. Deze kun je als mondkapje gebruiken. Het dragen van een mondkapje is onder andere verplicht in gondels en stoeltjesliften;
 • In rijen en op drukke plaatsen moet men één meter afstand van elkaar houden. Er wordt voor gezorgd dat het nergens te druk wordt;
 • In restaurants moet men zich aan afstandsregels houden;
 • Er wordt gewerkt met een gelimiteerde toegang van restaurants en bars;
 • In restaurants krijg je digitale menukaarten, te downloaden via QR-codes;
 • Muziek wordt slechts als achtergrondmuziek gedraaid;
 • Alle medewerkers in het gebied worden regelmatig op corona getest;
 • Medewerkers welke met gasten in aanraking komen moeten een mondkapje dragen en hun temperatuur wordt voor elke dienst opgenomen;
 • Op verschillende plekken wordt handdesinfectiemiddel aangeboden;
 • Cabineliften worden dagelijks gedesinfecteerd, in 1 minuut worden 99,99% bacteriën en virussen gedood. Ischgl gebruikt een compleet biologisch afbreekbaar desinfectiemiddel welke niet schadelijk is voor gezondheid van wintersporters of medewerkers;

Het kan zijn dat liften maar gedeeltelijk gevuld worden;

 • In sportwinkels, bussen, skidepots en EHBO-posten wordt dagelijks de lucht gedesinfecteerd;
 • Het gebied houdt het recht voor om het aantal bezoekers te limiteren;
 • Er wordt gevraagd om met coronaklachten direct contact op te nemen met de medewerkers van het gebied, er zijn speciale corona-agenten;
 • Het Top of the Mountain concert gaat dit jaar niet door.

 

We hopen u talrijk te mogen verwelkomen!

 

De VLC