Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Beste stagiairs,
Beste confraters,

Bent u gebeten door het pleiten? Begint het bij u te kriebelen als u voor de rechter staat? Heeft u altijd eens de wapens willen opnemen tegen uw mede-stagiairs, maar heeft u daar nog niet de kans toe gekregen? Is de toga uw meest geliefde klederdracht? Wil u roemrijk zegevieren of geeft u er niet om om eervol in het stof bijten?

Dan heeft de Vlaamse Conferentie goed nieuws voor u!

Op 10 maart 2022 organiseert de Vlaamse Conferentie na een jaar van afwezigheid terug haar jaarlijkse ‘Pleitwedstrijd van de Vlaamse Conferentie’.

De Vlaamse Conferentie is op zoek naar een achttal kandidaten (stagiair(e)s < 30 jaar)  die het pleiten liefkozen en aan de hand van een fictieve casus de degens willen kruisen met hun mede-stagiairs.

Deze moedige strijders van het woord zullen door een vakjury worden beoordeeld op alle facetten van hun pleidooi, waaronder taalgebruik, juridische argumentatie en retorisch talent. De drie beste pleiters zullen niet alleen beloond worden met prachtige prijzen, maar krijgen bovenal de eer om de Gentse balie in andere (internationale) pleitwedstrijden te vertegenwoordigen.

Praktisch:

Inschrijven als pleiter of je verder informeren kan u via info@vlaamseconferentie.be. Inschrijvingen als pleiter kunnen tot 28 februari.

U kan eveneens als toeschouwer aanwezig zijn (inschrijven is in dit geval verplicht via deze pagina). Gelieve er rekening mee te houden dat de op dat moment geldende CORONA-maatregelen zullen nageleefd worden. CST is behoudens wijziging nog steeds verplicht.

Er werden twee punten aangevraagd bij de OVB.

De pleitwedstrijd zal dit jaar plaatsvinden op 10 maart 2022 om 19u30 in de plechtige zittingszaal van het Hof van Beroep (Koophandelsplein 23, Gent).

Tot dan!

De VLC