Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Beste stagiairs,

Beste confraters,

Bent u gebeten door het pleiten? Begint het bij u te kriebelen als u voor de rechter staat? Heeft u altijd eens de wapens willen opnemen tegen uw mede-stagiairs, maar heeft u daar nog niet de kans toe gekregen? Is de toga uw meest geliefde klederdracht?

Dan heeft de Vlaamse Conferentie goed nieuws voor u! Op 7 maart 2018 organiseert zij traditiegetrouw de “Pleitwedstrijd Georges Debra”, die in 1967-68 ingericht werd ter herinnering van de oud-voorzitter Mr. Georges Debra. Sinds 1981 organiseren we deze wedstrijd jaarlijks.

De Vlaamse Conferentie is op zoek naar kandidaten (stagiair(e) < 30 jaar  die gebeten zijn door het pleiten en aan de hand van een fictieve casus de degens willen kruisen met hun medestagiairs.

Deze moedige strijders van het woord zullen door een vakjury worden beoordeeld op alle facetten van hun pleidooi, waaronder taalgebruik, juridische argumentatie en retorisch talent. De drie beste pleiters zullen niet alleen beloond worden met prachtige prijzen, zoals tijdschriftabonnementen, wijn of een geldprijs, maar krijgen de eer om de Gentse balie in andere pleitwedstrijden te vertegenwoordigen.

Praktisch:

Inschrijven als pleiter kan u via Natascha Baert – nb@advocatendemeulenaere.be

De inkom als toeschouwer is gratis, maar inschrijven is verplicht en doet u door een ticket aan te kopen, hier rechts op de pagina.

De pleitwedstrijd zal dit jaar plaatsvinden op 7 maart 2018 om 19u30 in zaal 1.3 van het gerechtsgebouw aan de Opgeëistenlaan 401 te Gent.

Tijdens het beraad van de jury kunnen de aanwezigen uiteraard genieten van een drankje u aangeboden door de Vlaamse Conferentie.

Tot dan!