Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Beste stagiairs,

Beste confraters,

Bent u gebeten door het pleiten? Begint het bij u te kriebelen als u voor de rechter staat? Heeft u altijd eens de wapens willen opnemen tegen uw mede-stagiairs, maar heeft u daar nog niet de kans toe gekregen? Is de toga uw meest geliefde klederdracht? Wil u roemrijk zegevieren of geeft u er niet om om eervol in het stof bijten?

Dan heeft de Vlaamse Conferentie goed nieuws voor u!

Op 14 maart 2019 organiseert zij traditiegetrouw de haar jaarlijkse Pleitwedstrijd van de Vlaamse Conferentie.

De Vlaamse Conferentie is op zoek naar een achttal kandidaten (stagiair(e)s < 30 jaar)  die gebeten zijn door het pleiten en aan de hand van een fictieve casus de degens willen kruisen met hun medestagiairs.

Deze moedige strijders van het woord zullen door een vakjury worden beoordeeld op alle facetten van hun pleidooi, waaronder taalgebruik, juridische argumentatie en retorisch talent. De drie beste pleiters zullen niet alleen beloond worden met prachtige prijzen, zoals tijdschriftabonnementen, wijn of een geldprijs, maar krijgen bovenal de eer om de Gentse balie in andere pleitwedstrijden te vertegenwoordigen.

Praktisch:
Inschrijven als pleiter of je verder informeren kan u via Karel Vincent: karel.vincent@onlaw.be . Inschrijvingen als pleiter kunnen tot 24 februari.

De inkom als toeschouwer is gratis maar inschrijven is verplicht, en doet u via deze pagina.
De pleitwedstrijd zal dit jaar plaatsvinden op 14 maart 2019 om 19u30 in zaal 1.3 van het gerechtsgebouw aan de Opgeëistenlaan 401 te Gent.

Tijdens het beraad van de jury kunnen de aanwezigen uiteraard genieten van een drankje u aangeboden door de Vlaamse Conferentie.

Er werden 2 juridische punten toegekend.

Tot dan!

De Vlaamse Conferentie Balie Gent