Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

GEANNULEERD

Geachte leden en confraters,

Wij zoeken een nieuwe datum voor onze pleitwedstrijd en houden jullie op de hoogte!

De VLC

***

 

Beste stagiairs,

Beste confraters,

 

Bent u gebeten door het pleiten? Begint het bij u te kriebelen als u voor de rechter staat? Heeft u altijd eens de wapens willen opnemen tegen uw mede-stagiairs, maar heeft u daar nog niet de kans toe gekregen? Is de toga uw meest geliefde klederdracht? Wil u roemrijk zegevieren of geeft u er niet om om eervol in het stof bijten?

Dan heeft de Vlaamse Conferentie goed nieuws voor u!

Op 12 maart 2020 organiseert zij traditiegetrouw de haar jaarlijkse Pleitwedstrijd van de Vlaamse Conferentie.

De Vlaamse Conferentie is op zoek naar een achttal kandidaten (stagiair(e)s < 30 jaar)  die het pleiten liefkozen en aan de hand van een fictieve casus de degens willen kruisen met hun medestagiairs.

Deze moedige strijders van het woord zullen door een vakjury worden beoordeeld op alle facetten van hun pleidooi, waaronder taalgebruik, juridische argumentatie en retorisch talent. De drie beste pleiters zullen niet alleen beloond worden met prachtige prijzen, zoals tijdschriftabonnementen, wijn of een geldprijs, maar krijgen bovenal de eer om de Gentse balie in andere (internationale) pleitwedstrijden te vertegenwoordigen.

 

Praktisch:
Inschrijven als pleiter of je verder informeren kan u via Karel Vincent: karel.vincent@onlaw.be . Inschrijvingen als pleiter kunnen tot 28 februari.

De inkom als toeschouwer is gratis maar inschrijven is verplicht, en doet u via deze pagina.

De pleitwedstrijd zal dit jaar plaatsvinden op 12 maart 2020 om 19:30 uur in zittingszaal 1.3 van het gerechtsgebouw aan de Opgeëistenlaan 401 te Gent.

Tijdens het beraad van de jury kunnen de aanwezigen uiteraard genieten van een drankje u aangeboden door de Vlaamse Conferentie.

Er werden 2 juridische punten aangevraagd.

 

Tot dan!

 

De Vlaamse Conferentie Balie Gent