Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Geachte confraters,

Hebt u zich ook steeds in het Gent van de 15de eeuw willen wanen?

Onder het motto ‘mag het iets meer zijn’, nodigt de Vlaamse Conferentie u op woensdag 3 november 2021 graag uit voor een van de laatste voorstellingen van ‘Lights on Van Eyck’, een unieke licht- en klankbeleving en ode aan grootmeester Jan Van Eyck.

De voorstelling neemt je mee door Van Eycks oevure en de woelige geschiedenis van een van de bekendste kunstwerken van ons land: van de eerste vertoning aan het publiek in 1432, door de Beeldenstorm, een tocht naar Parijs, Hitler die het werk liet verstoppen, …

Zoals prof. dr. Jan Dumolyn (Van Eyck expert) het verwoordt:

“Lights on Van Eyck is een zeer toegankelijke manier om het indrukwekkende oeuvre van Van Eyck te ontdekken. De essentie van zijn techniek is dat hij kleur en licht heel helder weergeeft. Een verwonderlijke ontdekking voor de mens uit de 15e eeuw: een publiek dat nog nooit een dergelijke weergave van de wereld had gezien. Door de gebruikte technologie accentueert Lights on Van Eyck dit heldere licht en de zuivere kleuren. Zoals de Middeleeuwse mens het eeuwen geleden al deed, zal het publiek hier met dezelfde verwondering naar Van Eycks werk kijken.”

Vervolgens neemt een ervaren gids ons mee voor een wandeling van 1,5 uur doorheen de stad, op zoek naar sporen van Van Eyck in 1432.

Programma:

• 18.20u – 19.00u: ‘Lights on Van Eyck’: licht- en klankspektakel in de Sint-Niklaaskerk
• 19.00u – 20.30u: gegidste rondleiding in Gent in de sporen van Van Eyck

Opgelet: afspraak om (uiterlijk) 18.15u aan de Sint-Niklaaskerk (kant Korenmarkt).

Voor wie door dit alles nog niet werd overtuigd: na de beleving kun je terecht bij RAY en geniet je van een gratis ‘Duvel on Tap’-proevertje op vertoon van je ticket.

Leden van de Vlaamse Conferentie betalen voor deze immersieve beleving een luttele 10,00 EUR. Niet-leden genieten een prijs van 12,00 EUR.

Snel zijn is de boodschap: er zijn slechts 30 tickets beschikbaar!

Tot dan!

Met culturele groeten

De Vlaamse Conferentie der Balie van Gent