Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Bloed geven doet leven!

Bloed geven redt leven!

 

De Vlaamse Conferentie zet graag haar schouders onder de 10e jubileumeditie van de bloedinzameling, georganiseerd door het Rode Kruis Vlaanderen en de Rotaryclub Gent Noord. De eerste editie vond plaats in mei 2009 en sindsdien is dit een jaarlijkse traditie geworden, met gewaardeerde medewerking en steun van magistraten, advocaten, griffiers, parketsecretarissen, parketmedewerkers, griffiemedewerkers, notarissen, gerechtsdeurwaarders en politiediensten. We zijn dan ook trots dat jaar na jaar het aantal bloeddonoren bleef stijgen: het stemt iedereen blij dat het aantal donoren jaar na jaar stijgt : van 79 donoren het 1ste jaar werd 2 jaar geleden het magische getal van 100 overtroffen : niet minder dan 111 bloedgevers boden zich aan!

Op 14 juni willen we dit aantal graag overtreffen: we leggen de lat hoog en gaan we met man en macht voor 125 donoren!

Om dit ambitieuze doel te bereiken hebben we ook uw steun (en bloed) nodig! Om die reden biedt de Vlaamse Conferentie als extra stimulans 10 filmtickets aan én een bon voor een lunch. Deze worden bijkomend verloot onder alle deelnemende advocaten. U kan zich op deze website reeds gratis inschrijven. De dag zelf vult u gewoon uw naam en e-mailadres in wanneer u zich aanmeldt voor uw donatie. Een onschuldige hand trekt vervolgens 11 namen, die per e-mail zullen worden verwittigd.

Als deze stimulans nog niet zou volstaan, kan Boma u mogelijk over de streep trekken… Al meerdere jaren biedt Marijn Devalck, alias Boma bij FC De Kampioenen, en ambassadeur van Rode Kruis-Vlaanderen, zijn morele steun door telkenmale in levende lijve de bloeddonoren ter plekke een hart onder het riem te komen steken.

 

Praktisch:

  • dit jaarlijkse “Bloedbad” gaat door  op 14 juni 2018, tussen 10u00 en 13u30
  • in het gerechtsgebouw (Opgeëistenlaan 401 , 9000 Gent), in de polyvalente vergaderzalen op de -1 verdieping.

Dit is niet toevallig op “WERELD BLOED DONOR DAG”. Kruis nu 14 juni aan in uw agenda, en redt levens!

IEDEREEN is van harte welkom!!!

 

Weetjes:

  • Wist je dat 70% van de bevolking ooit in zijn leven bloed nodig heeft, maar slechts 3 % geeft effectief bloed. Tot op vandaag is er geen alternatief, kunstmatig bloed is nog geen optie. Daarom is het belangrijk dat je bloed doneert.
  • Bijna iedereen mag bloed geven: ben je tussen 18 en 66 jaar oud en verkeer je in goede gezondheid? Perfect! Aarzel geen seconde en word donor.
  • Goed om te weten: ook de leeftijdsgrens van 71 jaar werd recent opgeheven.
  • Zelf checken of je bloed, plasma of bloedplaatjes mag geven? Doe snel de donorzelftest op www.rodekruis.be/donorzelftest.