Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Geachte confraters,

Beste leden,

 

De Vlaamse Conferentie nodigt u graag uit voor een volgende culturele uitstap. Op donderdag 27 januari 2022 nemen wij u mee naar familiebrouwerij Huyghe in Melle, o.a. bekend van het Delirium-bier met het roze olifantje.

Sinds 1654 vinden er brouwerijactiviteiten plaats op de ‘Appelhoek’ in Melle. De brouwerij maakte sindsdien een ganse evolutie door en produceert op vandaag maar liefst 36 verschillende bieren, waaronder ‘Averbode’, ‘La Guillotine’ (voor het eerst gebrouwen naar aanleiding van 200 jaar Franse Revolutie) en ‘Deliria’ (speciaalbier gebrouwen in het kader van internationale vrouwendag).

Duurzaamheid is een van de stokpaardjes van de brouwerij, die sinds 2012 diverse grote investeringen deed ter reductie van hun (grondstoffen)verbruik en afval.

De brouwerij herbergt ook een biermuseum.

Kortom, een gevarieerd recept voor een boeiende rondleiding. Het bezoek duurt ongeveer twee uur en ziet er als volgt uit:

  • Verwelkoming door de gids en korte bedrijfsvideo;
  • Rondleiding in de brouwerij (1 uur);
  • Degustatie van de bieren (1 uur);

 

Covid Safe Ticket en mondmasker zijn verplicht tijdens de rondleiding door de brouwerij (niet tijdens de degustaties). Er zal tijdens het evenement strikt worden toegezien op naleving van de geldende corona-maatregelen.

 

Kostprijs:

  • Leden: 10 EUR
  • Niet-leden: 12 EUR

 

Het bezoek vangt aan om 19:00 uur. De ingang vindt u via de Geraardsbergsesteenweg 2B, 9090 Melle (glazen deur).

 

De plaatsen zijn beperkt tot twintig personen, dus snel zijn is de boodschap.

 

Tot dan!

 

 

De VLC